Document

Звернення завідувачів лабораторій кафедр університету до колег

У листах-зверненнях надісланих на електронні адреси співробітників університету від сім'ї загиблої Чагарної Л.В. були висунуті неправдиві звинувачення в адресу університету та зокрема у бік завідувачів лабораторій кафедр.

З огляду на зазначене вище та за проханням завідувачів лабораторій кафедр університету публікуємо їх звернення до колективу.

Змагання знавців хімічної науки НУХТ

Проведення кафедрою харчової хімії олімпіади серед студентів нашого університету вже стало доброю традицією, яку і цього року підтримало 40 студентів ННІХТ та факультету БТЕК. Незважаючи на чудову весняну погоду за вікном та бурхливе, насичене усілякими навчальними завданнями, студентське життя, 26 лютого наші юні хіміки вступили у чесну боротьбу за призові місця та вихід у наступний етап Всеукраїнської хімічної студентської олімпіади.

УВАГА! ВІЗЬМИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ СТУДЕНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ХІМІЇ!

Шановні студенти!

Кафедра харчової хімії НУХТ проводить І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії.

Якщо ти впевнений у своїх знаннях з хімічних дисциплін і бажаєш їх випробувати у змаганні зі студентами інших університетів України, то чекаємо тебе 26 лютого 2020 року (середа) о 13 20 -15 40 (4-5 пара) в аудиторії А-311.

Хімічний лекторій продовжує роботу

Днями відбулось чергове засідання хімічного лекторію, який відновив свою роботу після канікул. Нагадаємо, що цей пізнавальний захід для школярів й абітурієнтів кафедра харчової хімії проводить вже другий рік.

Знайомимося з сучасними виробничими технологіями

Для кожного фахівця неодмінним фактором професійного зростання є постійний контакт із передовими виробниками галузі. Днями студенти хіміки-технологи групи ХТ-3-4 разом з куратором, доцентом кафедри харчової хімії Світланою Ковальовою, відвідали київське підприємство вітчизняного флагмана - виробника напоїв «Оболонь».

Відбулось третє засідання хімічного лекторію для абітурієнтів

Чергове засідання хімічного лекторію співпало із загальноуніверитетським днем відкритих дверей Open NUFT 30 листопада. Наші юні поціновувачи хімічної науки на власні очі побачили справжній студентський «двіж», познайомились з майбутніми «колегами» та мали змогу поспілкуватися із керівництвом нашого університету, запитати членів приймальної комісії про актуальні зміни правил вступу.

Нове видання для майбутніх фахівців

Днями вийшов друком підручник «Хімія гетероциклів» для здобувачів освітнього рівня «бакалавр» спеціальностей 161 «Хімічна технологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія», співавторами якого є викладачи кафедри харчової хімії НУХТ

Вітаємо з Всесвітнім днем науки UNESCO!

Сьогодні, 10 листопада, наукова спільнота всього світу святкує започаткований UNESCO День науки. Наша країна вже не першій рік долучається до урочистостей, які пов’язані з цим святом.

Визнання науково-педагогічних досягнень отримала завідувач кафедри харчової хімії

Для кожного науковця важливим моментом кар’єри є визнання здобутків. Вже третій рік поспіль молоду, але прогресивну кафедру харчової хімії очолює доктор хімічних наук Світлана Петрівна Бондаренко. Професор не тільки зберегла кращі науково-педагогічні традиції всіх хімічних кафедр НУХТ, але й зуміла надати новий імпульс розвитку досліджень, згуртувала колектив однодумців.

Вітаємо з відзнакою!

Нещодавно наш університет відзначив знаменну дату - 135-річчя від дня заснування.З цієї нагоди кращі викладачі та співробітники університету отримали нагороди. Кафедрі харчової хімії надзвичайно приємно, що подяку ректора університету Українця А.І. отримав професор нашої кафедри Олександр Петрович Перепелиця.

Подяка викладачам кафедри від київського міського голови

Святкування 135-річчя нашого рідного НУХТ продовжується и на черговому засіданні Вченої ради ННІХТ працівникам кафедр було вручено почесні грамоти та цінні подарунки. Відкрив засідання проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, який щиро привітав наших колег та урочисто вручив документи про відзнаку.

Чергове засідання хімічного лекторію для абітурієнтів

Кафедра харчової хімії нашого університету продовжує серію хімічних лекторіїв для майбутніх вступників. Чергове засідання цього цікавого, пізнавального заходу відбулось за графіком, 26-го жовтня.

Хіміки-технологи опановують хімію гетероциклічних сполук

На кафедрі харчової хімії, 25-го жовтня, відбулась запланована відкрита лекція доцента Світлани Ковальової з дисципліни «Хімія гетероциклічних сполук» для студентів групи ХТ-2-9. Темою заняття були «Шестичленні гетероциклічні сполуки. Піридин».

Вивчаємо основи органічної хімії.

Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» провела 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії.

Колектив кафедри харчової хімії вітає з 135-річчям рідної Alma mater!

Шановні колеги, студенти! Щиро вітаємо наш рідний університет із ювілеєм!

Великий славетний шлях пройшов НУХТ за ці сторіччя. Всі негоди та радощі, перемоги та поразки ми здолали завдяки згуртованій праці колективу однодумців. Наша кафедра одна з найстаріших й видатних у НУХТ. Багато наших викладачів внесли неоціненний вклад у розвиток університету, вітчизняної, світової науки.

Вітаємо з Ювілеєм!

Сьогодні вітаємо з ювілеєм нашу колегу, чарівну жінку та неперевершеного викладача Олену Іванівну Майбороду!

Відкрита лекція професора кафедри харчової хімії

Всім фахівцям відомо, що запорукою успішної кар'єри інженера- технолога є глибоки знання із хімічних дисциплін. Професорсько-викладацький склад кафедри харчової хімії увесь час наполегливо співпрацює з усіма випусковими кафедрами нашого університета над вдосконаленням навчальних курсів для більш сучасної підготовки здобувачів. Одним з найважливіших напрямів хімічної освіти майбутнього спеціаліста є вміння комплексно аналізувати продукти виробництва, сировину, пакувальні матеріали.

Кафедра харчової хімії починає підготовку абітурієнтів до ЗНО з хімії

Минулого навчального року кафедра харчової хімії НУХТ започаткувала новий освітній захід, який користувався високою зацікавленістю абітурієнтів і школярів. Низка хімічних лекторіїв, яка містила дослідну частину, розпочалася взимку і дозволила учням підготуватися до олімпіади школярів НУХТ з хімії та здачі ЗНО. Тому в цьому році, зважаючи на прохання абітурієнтів, ми розпочали засідання хімічного лекторію вже у вересні.

Міжнародне наукове співробітництво

Протягом 24 червня по 6 липня 2019 року доцент кафедри харчової хімії Інна Попова пройшла наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща).

Вітаємо з початком нового навчального року!

Шановні колеги та студенти НУХТ!

Колектив кафедри харчової хімії щиро вітає нас усіх із початком нового навчального року! Бажаємо нових грандіозних наукових і навчальних звершень, завжди позитивного настрою, натхнення в усіх започаткуваннях!

Повернулись з перемогою!

Упродовж 17-19 квітня 2019 року в Національному університеті біоресурсів та природокористування України проходив другий етап Всеукраїнської хімічної олімпіади. Олімпіада проходила в два тури: теоретичний та експериментальний. В ній взяли участь близько сотні студентів- переможців перших етапів із 35 вищих навчальних закладів України, які змагались в чотирьох секціях. Команда студентів НУХТ складалась з чотирьох осіб.

Весняний хімічний лекторій на кафедрі харчової хімії

Наші майбутні студенти – школярі випускових класів, вже неодноразово мали змогу поєднати підготовку до ЗНО з цікавими лекціями з хімічних дисциплін на кафедрі харчової хімії НУХТ. Про це свідчить не аби яка популярність зимових хімічних лекторіїв, де абітурієнти розглядали складні завдання, знайомилися з новітніми харчовими технологіями, коштували смаколики, що виготовили спеціально для наших гостей випускові кафедри рідного університету.

Конференція молодих вчених на кафедрі харчової хімії

Ось і промайнув ще один науковий рік. З приходом першого весняного тепла студенти й молоді дослідники НУХТ готуються презентувати результати своєї наукової роботи на щорічній міжнародній конференції.

Змістовно про фармакологію

Викладачі кафедри харчової хімії завжди відповідально, із досконалістю ставляться до розроблення та викладання усіх, без виключення навчальних дисциплін. Ось і сьогодні, 6 березня, доцент Олена Майборода продемонструвала блискуче володіння лекторською майстерністю.

Викладачі кафедри взяли активну участь у Дні відкритих дверей НУХТ

Сонячний ранок 2 березня розпочався для багатьох абітурієнтів 2019 року в стінах нашого рідного університету. Ні для кого не секрет, що відповідальний вибір майбутньої професії – це не тільки вибір кар’єри, але й всього життєвого шляху!

Відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

Всім відомо, що наші студенти демонструють високий рівень знань з хімічних дисциплін. Фахівці кафедри харчової хімії плекають талановиту молодь нашого університету, яка виявляє бажання поглиблювати й удосконалювати свої хімічні знання. Вже неодноразово студентська команда НУХТ з хімії, у запеклій боротьбі зі студентами інших вишів України, виборювала призові місця в особистому і командному заліку.

Відбулось друге засідання зимового хімічного лекторію

Два тижні, що пройшли після першого засідання хімічного лекторію, пролетіли як одна мить. Напевно, це сталось тому, що всі ми, а це колектив кафедри харчової хімії, дирекція ННІХТ, центр моніторингу якості освіти НУХТ - з нетерпінням чекали на друге заняття. Чи прийдуть абітурієнти на наступне заняття до нас? Чи змогли ми зацікавити старшокласників? Зараз відповідь однозначна – нам це вдалось!

Зустріч з київськими ліцеїстами

Кафедра харчової хімії завжди активно підтримує всі профорієнтаційні заходи нашого університету. Як демонструє багаторічний досвід, найбільш ефективними виявляються зустрічи наших викладачів зі школярами, підчас яких детально обговорюються всі нюанси вступної компанії, правила й умови НУХТ.

Відбулось перше засідання зимового хімічного лекторію для абітурієнтів

В ці холодні січневі тижні у абітурієнтів розпочинається «гаряча пора» підготовки до ЗНО. Наш університет має декілька зручних дистанційних і наочних програм допомоги школярам, які мріють зв’язати своє професійне майбутнє з харчовою промисловістю. В цьому році кафедра харчової хімії НУХТ запропонувала ще один навчальний захід для більш детального опанування хімічної науки – зимовий хімічний лекторій.

Багаторічна профорієнтаційна співпраця

Вже багато років наш університет проводить профорієнтаційні заходи в Ірпінській загальноосвітній школі і-ІІІ ступенів №13, яка знаходиться в селищі Гостомель Київської області. Результатом такої плідної співпраці є щорічне поповнення лав студенської родини НУХТ з числа учнів цієї школи.

Підготовка до студентської олімпіади з хімії розпочалась!

Зимова сесія в університеті ще триває, проте переважна більшість студентів уже отримали оцінки та можуть насолоджуватись відпочинком. Але якщо тобі подобається вчитись, ти налаштований на професійний успіх, то й зимові канікули хочеться провести творчо.

Ділимося науковим досвідом

Для кожного викладача університету найважливішим фактором підвищення своєї кваліфікації є обмін науковим досвідом із колегами. Тому головним завданням наукових семінарів нашої кафедри ми ставимо саме обговорення актуальних наукових новацій не тільки хімічної науки, а і суміжних технічних дисциплін що ґрунтуються на останніх сучасних досягненнях хіміків. Тому 27 листопада було проведено запланований науковий семінар на тему «Контрольні діаграми Шукарта». Доповідав доцент кафедри харчової хімії Олександр Макаренко.

Незгіненна пам'ять народу

Майже в кожній українській родині збереглися страшні спогади про голодні роки ХХ-го сторіччя, майже кожна родина втратила рідних. Голодомор – штучно створений у 1932–1933 роках більшовицьким режимом СРСР голод, від якого загинули мільйони українців. Аналоги подібним злочинам у світовій історії як за масштабом, так і за жорстокістю й цинізмом методів його здійснення важко знайти. Багато десятиліть у Радянському Союзі (СРСР) тема Голодомору перебувала під суворою забороною. Навіть люди старшого покоління, яким вдалося пережити цю трагедію, не наважувалися говорити про неї публічно. Тому так важливо пам’ятати історію нашої держави. В ім’я загиблих.

Презентація наукових здобутків кафедри харчової хімії та обмін дослідницьким досвідом

12 - 16 листопада 2018 року в Харкові на базі Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Національного фармацевтичного університету відбулась 8-ма Міжнародна конференція «Chemistry of Nitrogen Containing Heterocycles» (CNCH-2018) присвячена пам'яті її засновника - професора Орлова Валерія Дмитровича.

І знов профорієнтаційна зустріч!

Найкращою рекламою університету є позитивні відгуки студентів, що навчаються у нашому закладі сьогодні. Тому що вони, як ніхто інший, знайомі з усіма перевагами, що надає навчання в одному з найкращих технічних університетів нашої країни.

Хімічний експеримент – запорука успішної оцінки ЗНО з хімії!

Особливість предмету «хімія» полягає в тому, що формування міцних хімічних знань можливе тільки в поєднанні теоретичного та експериментального пізнання, оскільки хімія – це експериментальна наука. В більшості сучасних українських шкіл і коледжів хімічному експерименту належна увага не приділяється. Можливо, це і є однією з причин того, що в останні роки якість підготовки з хімії випускників загальноосвітніх установ стрімко падає, а на складання ЗНО з хімії реєструється все менше число випускників.

Плідна наукова праця

Викладачі кафедри харчової хімії завжди активно беруть участь у різноманітних наукових заходах як міжнародного, так і всеукраїнського рівня. Про це свідчить велика кількість публікацій тез доповідей на конференціях, індексованих статей в академічних виданнях.

Вітаміни – це життя!

Зранку 7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулась відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Григоровича Макаренко для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально- наукового інституту харчових технологій.

Найкращім студентам – найкращій гуртожиток!

Запорукою успішного навчання, безумовно, є створення зручних побутових умов. Особливо це важливо для студентів першого курсу, які почали студентську сторінку свого життя в іншому місті. В нашому університеті завжди піклувалися про комфортні умови проживання студентів у гуртожитку.

Вітаємо колег!

Науковий потенціал університету визначається, в першу чергу, науковим і педагогічним рівнем професорсько-викладацького колективу. Тому, дуже приємно вітати своїх колег із отриманням наукового звання й наукового ступеня.

Знайомство з історією рідного університету

Бути студентом НУХТ значить бути патріотом рідного університету! З таким настроєм студенти ТІ-1-6 на чолі з куратором, доцентом Ларисою Мазур, відвідали з екскурсією музей нашого навчального закладу.

Презентація наукових здобутків

Якщо б ви запитали будь-якого професора чи доцента: «Що б Ви хотіли повторити у своєму житті?», ви би почули впевнену відповідь: «Звісно, студенськи роки!». Тому що життя «спудея» складається не лише з сесій, кропіткої праці в лабораторії та бібліотеці, написання курсових та рефератів, а ще й з веселих вечірок у гуртожитку, цікавих екскурсій, святкових концертів в актовій залі рідного університету.

Презентація наукових здобутків

Наукова співпраця викладачів зі студентами – запорука не тільки успішного опанування дисциплін хімічного циклу, а ще вдалий старт наукової кар’єри. На кафедрі харчової хімії завжди підтримували дослідницькі ініціативи молоді. Робота в лабораторіях не припиняється не на мить!

Нові горизонти міжнародного наукового співробітництва

Науковці НУХТ, зокрема викладачі кафедри харчової хімії, професор Анатолій Салюк та аспірант Євген Шаповалов, взяли участь у роботі інтернет-сесії спільного українсько-австрійського науково-дослідного проекту “Способи переробки біомаси ціаней, що викликають цвітіння водойм”. Проект отримав фінансування завдяки співпраці Міністерства освіти і науки України та Федерального Міністерства науки, досліджень і економіки Республіки Австрія.

Вітаємо ювіляра!

Кафедра харчової хімії, хоч і молода, але завжди плекає та шанує традиції і працівників, що присвятили своє наукове життя рідному університету, виховали багато поколінь харчовиків.

Тому, з почуттям глибокої поваги вітаємо доктора хімічних наук, професора Полумбрика Олега Максимовича з нагоди 80-річного ювілею!

Профорієнтаційна зустріч із майбутніми абітурієнтами

Запорукою успішного вступу до університету є кропітка праця, ретельне вивчення необхідних дисциплін для складання зовнішнього незалежного оцінювання. Підготовчі курси НУХТ вже багато років допомагають старшокласникам опанувати складні завдання з хімії, математики, фізики тощо. Крім того вдале складання екзаменаційної сесії з предметів, які викладаються на курсах, надає можливість отримати абітурієнтам додаткові бали при вступі до НУХТ!

Профорієнтаційна робота триває

Наш університет завжди був на передових позиціях у державних рейтингах. Запорукою цього є високий освітній рівень наших студентів. Співробітники постійно працюють над якістю навчання і відбору абітурієнтів. Одним з чинників, що впливають на загальний рівень навчання, завжди була постійна та кропітка профорієнтація учнів шкіл і коледжів.

Вітаємо з ювілеєм!

Колектив кафедри харчової хімії щиро вітає з ювілейним Днем народження чудову жінку, нашу співробітницю, члена Вченої ради ННІХТ Стародубцеву Ольгу Олександрівну.

Свято першокурсників

30 серпня 2018 року о 12 годині в актовій залі університету відбулася урочиста посвята у студенти. Серед першокурсників були студенти групи ТІ-1-6, які познайомилися зі свої куратором, доцентом нашої кафедри Ларисою Мазур. Лариса Михайлівна провела ознайомчу екскурсію зі структурою НУХТ, розташуванням корпусів, аудиторій, бібліотеки, їдальні.

Привітання з захистом дисертаційної роботи

Колектив кафедри харчової хімії щиро вітає свою колегу, провідного інженера Петренко Тетяну Володимирівну із блискучим захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата хімічних наук за спеціальністю 21.06.01 – екологічна безпека на тему «Розроблення хімічних процесів комплексної переробки карбонатного осаду цукрового виробництва». Публічний захист дисертації відбувся 31 травня 2018 р. в Інституті колоїдної хімії та хімії води ім. A.B. Думанського HAH України. Науковим керівником дисертантки є професор, доктор хімічних наук Перепелиця Олександр Петрович.

Найголовніше про обмін речовин від досвідченого фахівця

17 травня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція на тему «Обмін речовин» професора, кандидата технічних наук Салюка Анатолія Івановича з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 5. Основи біохімії» для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Залучаємо нові сили

Традиційно, весною Центр доуніверситетської освіти НУХТ проводить другу рубіжну контрольну роботу з конкурсних предметів на підготовчому відділенні та в профорієнтованих класах. До проведення цього заходу фахівці Центру запрошують і викладачів НУХТ, зокрема, викладачів кафедри харчової хімії. Старший викладач кафедри Христина Омельченко провела таку контрольну роботу з хімії у профорієнтованому класі провідного навчального закладу Києва - Технічному ліцеї.

Віват, переможцям!

З 23 по 26 квітня в НУБІП України проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії. Наш університет на цих змаганнях ерудитів гідно представила команда у складі: Теребило Олени (ХТ-2-5), Длужевського Вячеслава (ХТ-4-6), Чугай Ольги (ХТ-3-6), Гука Євгена (БТ-1-1), Зварич Анни (БТ-2-1).

Молоді науковці презентують дослідження в галузі хімії

24 квітня 2018 року в аудиторії А-535 в рамках 84-ої Міжнародної наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» працювала секція «Хімія», яка була організована викладачами кафедри харчової хімії під керівництвом в.о. завідувача кафедри професора, доктора хімічних наук Світлани Бондаренко.

Підготовка до студентської олімпіади йде повним ходом

24-26 квітня команда студентів нашого університету візьме участь у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з хімії, яка цього року відбудеться в НУБІП. Для того, щоб гідно представити рідний навчальний заклад необхідна сумлінна підготовка. Саме тому протягом березня – квітня переможці І етапу олімпіади – студенти І – ІV курсів факультету БТЕК (майбутні хіміки та біотехнологи) Гук Евгеній, Зварич Анна, Длужевський Вячеслав, Чугай Ольга та Теребило Олена – бажані гості на кафедрі харчової хімії.

Актуальні питання забезпечення якості хімічного аналізу

Основним завданням будь-якої хімічної, аналітичної або випробувальної лабораторії є отримання достовірних, точних (правильних і відтворюваних) результатів кількісного визначення вмісту компонентів в пробах об'єктів, що аналізуються. Саме цим актуальним питанням і був присвячений науковий семінар, який відбувся 4 квітня на кафедрі харчової хімії.

Підготовка до наукової конференції

На початку квітня доцент кафедри харчової хімії Сімурова Н.В. в рамках підготовки до щорічної конференції молодих вчених, студентів та аспірантів НУХТ організувала екскурсію для членів наукового гуртка «Алхімік» Зварич Анни та Четепанського Вячеслава – студентів 2 курсу факультету БТЕК до ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка НАМН України».

Естафета знань на конференції у Вінниці

Днями, 27–29 березня, на базі хімічного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця) відбулась І Міжнародна (ХІ Українська) наукова конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Хімічні проблеми сьогодення», на якій зібрались хіміки з усієї України та з-за кордону.

Попередній захист кандидатської дисертації

На кафедрі харчової хімії 26 березня 2018 р. відбувся розширений науковий семінар, на якому була заслухана доповідь про закінчену дисертаційну роботу Жадана Сергія Олександровича на тему "Біотехнологія утилізації відходів птахівництва з одержанням біогазу" на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Науковим керівником дисертанта є професор кафедри харчової хімії, к.т.н. Салюк Анатолій Іванович.

Блискуча лекція з органічної хімії

21 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулась відкрита лекція «Карбонільні сполуки. Альдегіди і кетони» кандидата хімічних наук, доцента Наталії Сімурової з дисципліни «Органічна хімія» для студентів першого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю.

Педагогічна майстерність

20 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Алкалоїди. Протоалкалоїди» професора, доктора хімічних наук, в.о. завідувача кафедри Світлани Бондаренко з дисципліни «Хімія природних сполук» для студентів другого курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю.

Щиро вітаємо з ювілеєм!

19 березня колектив кафедри харчової хімії сердечно вітає з золотим ювілеєм 50-річчя Макаренка Олександра Григоровича! Ми високо цінуємо Вашу працелюбність, компетентність і життєву мудрість, які створили Вам заслужений авторитет і повагу серед колег по роботі. Від усієї душі бажаємо Вам невичерпної енергії і оптимізму, міцного здоров’я, душевного тепла і сімейного затишку, справжнього людського щастя, достатку і благополуччя, нових плідних успіхів і звершень.

Знайомство з глобальним джерелом хімічної інформації

14 березня у науковому читальному залі бібліотеки НУХТ відбувся науково-практичний семінар «Пошук науково-технічної інформації на прикладі ресурсної бази Chemical Abstracts Service» по роботі з ресурсом Chemical Abstracts Service (CAS). Активну участь у ньому прийняли співробітники кафедри харчової хімії

Участь у інноваційній конференції світового рівня

З 6 по 7 березня 2018 року була проведена четверта всесвітня Twitter-конференція: «RSC Twitter Poster Conference 2018». Вона була організована за сприяння Британського Королівського хімічного товариства (Royal Society of Chemistry - RSC). Захід демонструє все більшу прихильність фахівців до нового формату оприлюднення наукових результатів та набув великої популярності серед науковців-хіміків усього світу. Серед учасників цієї події відмітилися співробітники кафедри харчової хімії.

Підведено підсумки хімічної олімпіади

28 лютого 2018 року на кафедрі харчової хімії ННІХТ НУХТ відбувся І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії.

Увага! Увага! Увага! Олімпіада!!!

Запрошуємо студентів до участі у I етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії. В олімпіаді можуть прийняти участь всі бажаючі – як студенти першого курсу, так і старшокурсники. Головне – це Ваша любов до хімії та прагнення перемоги!

Співробітники кафедри харчової хімії взяли участь
у роботі міжнародної конференції

Викладачі кафедри харчової хімії доценти Ковальова С. О. і Мазур Л. М. разом із студенткою бакалаврату групи ТІ-2-2 Коломієць Вікторією взяли участь у роботі II International Scientific and Practical Conference "Science of the XXI Century: Problems and Prospects of Researches", організованої Науково-освітнім центром RS Global, що відбулася 18 січня 2018 року в місті Варшава (Польща).

Нове видання для майбутніх фахівців харчової галузі

Напередодні Новорічних свят вийшла друком монографія «Електрогідравлічний ефект в харчових технологіях», співавторами якої є співробітники НУХТ: завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Маринін А. І., доцент кафедри харчової хімії Попова І. В., доцент кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Запорожець Ю. В., а також доцент Національного університету біоресурсів та природокористування Василів В. І.

Наукові дослідження тривають

В рамках роботи студентського хімічного гуртка «Алхімік» було розпочато багато експериментальних досліджень.

Кафедра долучилася до профорієнтації у Технічному ліцеї

Днями на звернення фахівців Центру доуніверситетської освіти аспірантка кафедри «Харчової хімії» Надія Суходольська, за участі Віри Миколаївни Іщенко, провели у профорієнтованому класі Технічного ліцею першу рубіжну контрольну роботу з хімії.

На кафедрі харчової хімії здійснено підготовку відеоматеріалів
з фізичної та колоїдної хімії

Викладачі кафедри проф. Мірошников О.М. та ст. викл. Муратов О.С. успішно здійснили підготовку відеоматеріалів для дистанційної форми навчання з дисциплін «Фізична хімія» для студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія», «Харчова хімія. Модуль 3. Фізична та колоїдна хімія» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» та «Фізична та колоїдна хімія» для студентів спеціальності 162 «Біотехнологія та біоінженерія».

Презентація наукових здобутків

23 – 24 листопада 2017 року в місті Лодзь (Польща) відбулись XX International Symposium «Advances in the Chemistry of Heteroorganic Compounds» і XVII International Symposium on Selected Problems of Chemistry of Acyclic and Cyclic Heteroorganic Compounds, організаторами яких були Центр молекулярних і макромолекулярних досліджень Польської Академії наук та відділення гетероорганічної хімії Хімічного товариства Польщі.

Актуальні властивості

На кафедрі харчової хімії 20 листопада 2017 р. відбувся науковий семінар по темі «Дослідження хімічних властивостей карбонатного осаду цукрового виробництва та реакцій для його переробки» випускниці аспірантури, провідного інженера кафедри — Петренко Тетяни Володимирівни. Науковий керівник, д.х.н., професор — Перепелиця Олександр Петрович.

Зустріч в рідній школі

17 листопада 2017 року доцент кафедри харчової хімії Віра Іщенко завітала до земляків на Черкащину і, зокрема, відвідала рідну школу в селі Іркліїв Чорнобаївського району.

Ми – те, що ми їмо

Як відомо, основною і надважливою складовою здорового способу життя є збалансоване харчування. Саме ці важливі теми були розглянуті під час відкритої лекції з курсу «Харчова хімія. Модуль 6. Хімія харчових речовин» для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. Лекцію прочитала доцент кафедри харчової хімії, кандидат хімічних наук Лариса Мазур.

Сердечно вітаємо колегу з ювілеєм!

9 листопада - день народження доцента кафедри харчової хімії Сімурової Наталії Вячеславівни, прекрасної, доброї, розумної, чуйної жінки, компетентного науковця та викладача, людини, на яку завжди можна покластися.

Аспірантка кафедри виступила на Міжнародній конференції

7 -8 листопада 2017 року в університеті, відповідно до тематичних напрямків секції №24 «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України, працювала Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвячена 40-річчю заснування в НУХТ Проблемної науково-дослідної лабораторії.

Вітаємо в.о. завідувача кафедри харчової хімії з Днем народження

8 листопада колектив кафедри харчової хімії вітає чудову жінку, в.о. завідувача кафедри Світлану Петрівну Бондаренко з Днем народження!

Вітаємо з ювілеєм!

2 листопада 2017 року кафедра харчової хімії щиро вітає з 75-річчям професора Шульгу Сергія Івановича, все наукове життя якого нерозривно пов'язане з НУХТ...

Цікаво про гетероцикли

Відповідно до плану проведення відкритих занять 30 жовтня о 13-20 в аудиторії А-310 відбулася відкрита лекція доцента кафедри харчової хімії Ковальової С.О. ...

Спільне засідання хіміків та технологів

30 жовтня 2017 року на кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар, на якому була заслухана доповідь «Властивості комплексу β-декстрину з йодом» аспірантки кафедри Христини Омельченко...

Перші успіхи у моделюванні структури рідких металів

На кафедрі харчової хімії проведено комп'ютерне моделювання структури рідкої міді при температурі 1120 0С за допомогою методу молекулярної динаміки з використанням двох літературних потенціалів Modified embedded atom method (МЕАМ).

Наукові здобутки викладачів кафедри харчової хімії

Доценти кафедри харчової хімії Сімурова Н.В., Ковальова С.О. та Мазур Л.М. взяли участь у міжнародній науковій конференції "Modern Methodology of Science and Education", яка відбулася у Польщі.

Наш викладач поділився досвідом з аналізу якості
харчових продуктів

У виставковому центрі КиївЕкспоПлаза відбулась 10 ювілейна виставка LABComplEX. 18 жовтня відбувся безкоштовний семінар «Практичні рекомендації по методам дослідження харчової продукції». Доповідачем був доцент кафедри харчової хімії, к.х.н. Макаренко О.Г.

Світ науки

29 вересня 2017 року гімназія «Потенціал», з якою тісно співпрацює Центр доуніверситетської освіти НУХТ проводила День соціального партнера. Наш університет запросили прийняти участь у цьому заході, запропонувавши провести декілька уроків і, зокрема, уроків хімії...

Цікаво про органічну хімію

Зранку 2 жовтня на кафедрі харчової хімії відбулась відкрита лекція професора, кандидата хімічних наук Шульги Сергія Івановича для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Наш співробітник – почесний гість на міжнародній конференції

З 25 по 28 вересня у м. Краматорськ, у «столиці» українських машинобудівників, відбулася VI Міжнародна науково-технічна конференція «ПЕРСПЕКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ, МАТЕРІАЛИ І ОБЛАДНАННЯ У ЛИВАРНОМУ ВИРОБНИЦТВІ»...

Нові методичні розробки на кафедрі

25 вересня 2017 року на кафедрі харчової хімії проф. Мірошниковим О.М. та ст. викл. Муратовим О.С. ...

Взірець для колег

​20 вересня 2017 року професор кафедри харчової хімії Олександр Перепелиця прочитав відкриту лекцію «Будова атома» для студентів І курсу спеціальностей «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Теплоенергетика»...

Презентація наукових здобутків

​На VII Українській конференції «Домбровські хімічні читання - 2017», яка відбулась 12 – 16 вересня 2017 року в м. Яремче Івано-Франківської області презентували свої наукові здобутки викладачі кафедри харчової хімії Національного університету харчових технологій

Перше знайомство з хімією харчових речовин

Перше знайомство з хімією харчових речовин, яку викладають для студентів-другокурсників спеціальності 181 «Харчові технології» висококваліфіковані фахівці...