Вже не перший рік викладачи кафедри харчової хімії нашого університету проводять серію хімічних лекторіїв для майбутніх вступників. Не став виключенням і цей навчальний рік. На жаль такий цікавий, корисний захід ми вимушені залишити без традиційної лабораторної частини занять. Але на прохання кафедри із задоволенням відгукнулись наші минулорічні слухачи, а нині вже успішні студенти нашого університету Магден Надія (ХТ-1-13), Кияниця Віталій (ХТ-1-13), Овчаренко Катя (БТ-1-1), які взяли участь у проведенні круглого столу. В режимі відеоконференції до лекторію підключились абітурієнти з Києва, Ніжина, Чернігова.

В процесі жвавого спілкування майбутні вступники отримали від наших першокурсників відповіді на такі запитання:

1. Чому вирішили складати ЗНО з хімії? Що Вас змотивувало?
2. Як готувались до ЗНО?
3. Як зорганізувалися на самому ЗНО? Що Ви відчували перед складанням ЗНО? Як боролися зі стресом?
4. Чи сподівалися отримати 200 балів з хімії?
5. Ваші поради для тих, хто складатиме хімію?
6. На що потрібно звернути увагу насамперед?
7. Як, на Вашу думку, найкраще підготуватись до ЗНО?

Після спілкування зі здобувачами доцент кафедри харчової хімії Віра Іщенко прочитала для слухачів лекторію відеолекцію «Основні хімічні поняття», що супроводжувалась розглядом тестових завдань ЗНО з поданої теми. Лектор розглянула підходи програмування мозку на окремі деталі тесту для одержання вірної відповіді. Учасники лекторію активно долучились до цієї роботи, пропонували варіанти розв’язку та пояснювали свій вибір.

Наприкінці заходу слухачі поцікавились датою проведення наступної зустрічі. А це означає – наша робота була корисною та не марною!