25 вересня 2017 року на кафедрі харчової хімії проф. Мірошниковим О.М. та ст. викл. Муратовим О.С. впроваджено нову лабораторну роботу з дисципліни «Фізична хімія» за темою «Визначення константи швидкості розчинення бензойної кислоти у воді при низьких температурах».

Студенти ІІІ курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» вперше вивчили кінетику розчинення бензойної кислоти у воді при температурі близько 273 К. Отримані експериментальні дані дозволяють оцінити енергію активації процесу переходу бензойної кислоти у рідку фазу. Бензойна кислота та її натрієва сіль застосовується в харчовій промисловості як консерванти (E210, E211), тому вивчення цього процесу є важливим для оптимізації процесів виготовлення напоїв та контролю їх якості.