Дуже насиченим видався цей тиждень для кафедри харчової хімії. Одразу три доценти нашої кафедри провели відкриті лекції у жовтні 2020 року.

Незважаючи на перехід університету на дистанційну форму навчального процесу, ранком 15 жовтня 2020 року, відбулось он-лайн лекційне заняття з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» для здобувачів першого курсу, груп ТІ-1-1,2,3 Навчально-наукового інституту харчових технологій, спеціальності 181 «Харчові технології».

Темою лекції, яку провів доцент кафедри харчової хімії Кроніковський Олег Ігорович, була «Хімічний зв’язок». Треба зазначити, що поняття про природу, типи та методи утворення хімічного зв’язку є основоположними у вивченні всіх, без виключення, хімічних дисциплін. З цими визначеннями наші здобувачі ще не раз зустрінуться у наступних основних і вибіркових навчальних курсах.

Яскрава змістовна мультимедійна презентація давала можливість детально уявити механізми утворення йонного, ковалентного, водневого зв’язків і ретельно законспектувати представлений матеріал. Студенти дізналися яким чином розвиток теорій Косселя та Льюїса привів до сучасного уявлення про утворення молекул. Також Олег Ігорович детально зупинився на основних характеристиках хімічного зв’язку (енергії, напрямліністі, насиченості тощо) та їх впливі на властивості хімічних структур.

Наприкінці лекції Олег Ігорович побажав всім міцного здоров’я й висловив сподівання на скорішу зустріч вже в аудиторіях нашого університету. Бажаємо лектору педагогічного натхнення та нових наукових досягнень!