2 листопада 2022 року кафедра харчової хімії щиро вітає з 80-річчям професора Шульгу Сергія Івановича, все наукове життя якого вже більше 50 років нерозривно пов'язане з НУХТ!

Вже не одне покоління випускників нашого університету із вдячністю можуть згадати неоціненні знання та науковий досвід які Сергій Іванович продовжує передавати.

У 1964 році наш ювіляр закінчив факультет сахаристих речовин Київського технологічного інституту харчової промисловості (КТІХП, нині – НУХТ). У 1965 році став першим аспірантом кафедри органічної хімії КТІХП, де після закінчення аспірантури (1968 р.) працював асистентом. У 1973 р. в Київському університеті імені Т. Шевченка захистив дисертацію і отримав ступінь кандидата хімічних наук. З 1975 р. по 1979 р. займав посаду старшого викладача кафедри органічної хімії та зам. декана факультету сахаристих речовин КТІХП. В 1979 р. отримав вчене звання доцент і відповідно посаду доцента кафедри органічної хімії КТІХП. Займав посаду декана факультету технології м'ясо-молочних виробництв КТІХП, а з 2002 р. по 2017 р. – посаду завідувача кафедри органічної хімії НУХТ. В 2015 р. отримав вчене звання професор НУХТ. З липня 2017 р. – професор кафедри харчової хімії ННІХТ НУХТ.

С.І. Шульга є співавтором величезної кількості наукових праць, серед яких 4 навчальних посібника з грифом МОН та підручника, рекомендованого Вченою радою НУХТ, 17 патентів України та 1 авторського свідоцтва СРСР.

За сумлінну роботу одержав наступні нагороди: медаль «В пам'ять 1500-річчя Києва» від Президії Верховної Ради СРСР від 1.11.1982 р.; Почесну грамоту Верховної Ради України «За особливі заслуги перед українським народом» від 17.11.2005 р.; «Відмінник освіти» нагорода Міністерства освіти і науки України від 27.07.2007 р.; «Ветеран НУХТ», листопад 2012 р.; Відзнаку «За наукові та освітні досягнення» Міністерства освіти і науки України від 11.11.2014 р.

Сергій Іванович має високий авторитет серед студентів і викладачів всього університету. Колектив кафедри відзначає його організаційні та лідерські здібності. Наш ювіляр є вимогливим, принциповим, але об’єктивним і доброзичливим по відношенню до колег і здобувачів.

Шановний Сергій Іванович, колектив кафедри харчової хімії бажає Вам міцного здоров’я, наснаги, професійних успіхів, ще більше вагомих творчих здобутків, вдячних студентів, щастя та благополуччя в родині!