Document

Оголошення

Увага абітурієнти! +20 балів до ЗНО з хімії!

Шановні абітурієнти 2020 року!

Звертаємо вашу увагу, що вже з 1-го лютого 2020 року розпочинається заочний етап Всеукраїнської олімпіади вступників з хімії. У разі успішної участі, ви можете отримати 20 додаткових балів до ЗНО з хімії і значно полегшити собі вступ до НУХТ на спеціальність 181 «Харчові технології» освітніх програм «Харчові технології та інженерія», «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»; спеціальність 161 «Хімічні технології та інженерія» освітньої програми «Хімічна технологія»; спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна».

Запрошуємо на лекторій «ХІМІЯ_НУХТ_2020»

Запрошуємо абітурієнтів, старшокласників та всіх, хто любить хімію стати слухачем лекторію «ХІМІЯ_НУХТ_2020», який надасть унікальну можливість поглибити та отримати нові знання з хімії і безкоштовно підготуватись до зовнішнього незалежного оцінювання.

УВАГА!УВАГА!УВАГА! Студентський гурток «Алхімік» починає роботу!

Твоїм улюбленим предметом завжди була хімія? Ти мрієш про славу Мєндєлєєва або Пастера? Тоді студентський науковий гурток «Алхімік» чекає саме на тебе!...

Новини кафедри

Змагання знавців хімічної науки НУХТ

Проведення кафедрою харчової хімії олімпіади серед студентів нашого університету вже стало доброю традицією, яку і цього року підтримало 40 студентів ННІХТ та факультету БТЕК. Незважаючи на чудову весняну погоду за вікном та бурхливе, насичене усілякими навчальними завданнями, студентське життя, 26 лютого наші юні хіміки вступили у чесну боротьбу за призові місця та вихід у наступний етап Всеукраїнської хімічної студентської олімпіади.

УВАГА! ВІЗЬМИ УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ СТУДЕНСЬКІЙ ОЛІМПІАДІ З ХІМІЇ!

Шановні студенти!

Кафедра харчової хімії НУХТ проводить І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії.

Якщо ти впевнений у своїх знаннях з хімічних дисциплін і бажаєш їх випробувати у змаганні зі студентами інших університетів України, то чекаємо тебе 26 лютого 2020 року (середа) о 13 20 -15 40 (4-5 пара) в аудиторії А-311.

Хімічний лекторій продовжує роботу

Днями відбулось чергове засідання хімічного лекторію, який відновив свою роботу після канікул. Нагадаємо, що цей пізнавальний захід для школярів й абітурієнтів кафедра харчової хімії проводить вже другий рік.

Знайомимося з сучасними виробничими технологіями

Для кожного фахівця неодмінним фактором професійного зростання є постійний контакт із передовими виробниками галузі. Днями студенти хіміки-технологи групи ХТ-3-4 разом з куратором, доцентом кафедри харчової хімії Світланою Ковальовою, відвідали київське підприємство вітчизняного флагмана - виробника напоїв «Оболонь».

Відбулось третє засідання хімічного лекторію для абітурієнтів

Чергове засідання хімічного лекторію співпало із загальноуніверитетським днем відкритих дверей Open NUFT 30 листопада. Наші юні поціновувачи хімічної науки на власні очі побачили справжній студентський «двіж», познайомились з майбутніми «колегами» та мали змогу поспілкуватися із керівництвом нашого університету, запитати членів приймальної комісії про актуальні зміни правил вступу.

Нове видання для майбутніх фахівців

Днями вийшов друком підручник «Хімія гетероциклів» для здобувачів освітнього рівня «бакалавр» спеціальностей 161 «Хімічна технологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія», співавторами якого є викладачи кафедри харчової хімії НУХТ

Вітаємо з Всесвітнім днем науки UNESCO!

Сьогодні, 10 листопада, наукова спільнота всього світу святкує започаткований UNESCO День науки. Наша країна вже не першій рік долучається до урочистостей, які пов’язані з цим святом.

Визнання науково-педагогічних досягнень отримала завідувач кафедри харчової хімії

Для кожного науковця важливим моментом кар’єри є визнання здобутків. Вже третій рік поспіль молоду, але прогресивну кафедру харчової хімії очолює доктор хімічних наук Світлана Петрівна Бондаренко. Професор не тільки зберегла кращі науково-педагогічні традиції всіх хімічних кафедр НУХТ, але й зуміла надати новий імпульс розвитку досліджень, згуртувала колектив однодумців.

Вітаємо з відзнакою!

Нещодавно наш університет відзначив знаменну дату - 135-річчя від дня заснування.З цієї нагоди кращі викладачі та співробітники університету отримали нагороди. Кафедрі харчової хімії надзвичайно приємно, що подяку ректора університету Українця А.І. отримав професор нашої кафедри Олександр Петрович Перепелиця.

Подяка викладачам кафедри від київського міського голови

Святкування 135-річчя нашого рідного НУХТ продовжується и на черговому засіданні Вченої ради ННІХТ працівникам кафедр було вручено почесні грамоти та цінні подарунки. Відкрив засідання проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, який щиро привітав наших колег та урочисто вручив документи про відзнаку.

Чергове засідання хімічного лекторію для абітурієнтів

Кафедра харчової хімії нашого університету продовжує серію хімічних лекторіїв для майбутніх вступників. Чергове засідання цього цікавого, пізнавального заходу відбулось за графіком, 26-го жовтня.

Хіміки-технологи опановують хімію гетероциклічних сполук

На кафедрі харчової хімії, 25-го жовтня, відбулась запланована відкрита лекція доцента Світлани Ковальової з дисципліни «Хімія гетероциклічних сполук» для студентів групи ХТ-2-9. Темою заняття були «Шестичленні гетероциклічні сполуки. Піридин».

Вивчаємо основи органічної хімії.

Відкриту лекцію з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 2. Основи органічної хімії» на тему «Карбонові кислоти» провела 23 жовтня доцент Інна Попова для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія». На занятті були присутні здобувачі груп ТІ-1-3 та ТІ-1-4, викладачі кафедри харчової хімії.

Колектив кафедри харчової хімії вітає з 135-річчям рідної Alma mater!

Шановні колеги, студенти! Щиро вітаємо наш рідний університет із ювілеєм!

Великий славетний шлях пройшов НУХТ за ці сторіччя. Всі негоди та радощі, перемоги та поразки ми здолали завдяки згуртованій праці колективу однодумців. Наша кафедра одна з найстаріших й видатних у НУХТ. Багато наших викладачів внесли неоціненний вклад у розвиток університету, вітчизняної, світової науки.

Вітаємо з Ювілеєм!

Сьогодні вітаємо з ювілеєм нашу колегу, чарівну жінку та неперевершеного викладача Олену Іванівну Майбороду!

Відкрита лекція професора кафедри харчової хімії

Всім фахівцям відомо, що запорукою успішної кар'єри інженера- технолога є глибоки знання із хімічних дисциплін. Професорсько-викладацький склад кафедри харчової хімії увесь час наполегливо співпрацює з усіма випусковими кафедрами нашого університета над вдосконаленням навчальних курсів для більш сучасної підготовки здобувачів. Одним з найважливіших напрямів хімічної освіти майбутнього спеціаліста є вміння комплексно аналізувати продукти виробництва, сировину, пакувальні матеріали.

Кафедра харчової хімії починає підготовку абітурієнтів до ЗНО з хімії

Минулого навчального року кафедра харчової хімії НУХТ започаткувала новий освітній захід, який користувався високою зацікавленістю абітурієнтів і школярів. Низка хімічних лекторіїв, яка містила дослідну частину, розпочалася взимку і дозволила учням підготуватися до олімпіади школярів НУХТ з хімії та здачі ЗНО. Тому в цьому році, зважаючи на прохання абітурієнтів, ми розпочали засідання хімічного лекторію вже у вересні.

Міжнародне наукове співробітництво

Протягом 24 червня по 6 липня 2019 року доцент кафедри харчової хімії Інна Попова пройшла наукове стажування для освітян за темою «Академічна доброчесність: виклики сьогодення» у Вищому Семінаріумі Духовному Університету С. Вишинського у Варшаві (Польща).

Вітаємо з початком нового навчального року!

Шановні колеги та студенти НУХТ!

Колектив кафедри харчової хімії щиро вітає нас усіх із початком нового навчального року! Бажаємо нових грандіозних наукових і навчальних звершень, завжди позитивного настрою, натхнення в усіх започаткуваннях!